Sushibuffa:
Sushi maki kurkku-lohi VL, G
Sushi California tonnikala VL
Sushi California Teriyaki-kana M
Sushi maki retikka-kesäkurpitsa VL, K
Saavuimme ravintolaan arkipäivänä klo 13. Jäljellä oli enää kahta neljästä sushivaihtoehdosta. Kaikki vaihtoehdot olivat makeja ja hintaa kaikilla paloilla oli 19,90 e/kg. Lisäksi tarjolla oli punaista inkivääriä, soijaa ja wasabia.
Esillepanossa ei ollut kehumista. Tarjoiluastiat eivät olleet S-marketin sushilinjastoa parempia. Toisaalta oli mahdollista ottaa oheen tavallinen koululounas ja siten saada sekä edullista täyttävää ruokaa, että susheja.
Riisi ja nori oli kuivaa. Riisi oli myöskin hyvin miedosti maustettua. Etikkaa ja kosteutta olisi kaivannut enemmän.
Sushi California tonnikala oli valitettavaan tuttuun tapaan purkkitonnikalasta tehtyä, mutta massa oli kosteaa ja varsin umamista. California Teriyaki-kana oli piristävän tulista, joskin yksipuolisen makuista. Arvailun varaan jäi kurkku-lohi makien ja retikka-kesäkurpitsamakien maku.
Annamme ravintolalle kaksi tähteä, sillä sairaalaympäristöstä on virkistävää saada tälläistäkin ruokaa, vaikkei kokonaisuus ole lähelläkään täydellisyyttä.
Näin teet sushia itse
Ainekset:
Sushiriisiä
Kombua
Riisiviinietikkaa
Sokeria
Suolaa
Miriniä (Tamagoyakiin)
Dashia (Tamagoyakiin, esim. valmispussi)
Soijaa
Kasviksia
Kaloja
Inkivääriä
Wasabitahnaa
Nori-levyjä (ohut merilevälevy)
Kauppa:
Valitse edullinen kauppa, esimerkiksi Asia-market ja osta sieltä kattavasti aineksia. Esimerkiksi Hakaniemen puodeista saa edullisesti inkivääriä ja sushiriisiä. Näistä kaupoista saa myös usein opiskelija-alennuksen.
Valmistusohje:
Pese sushiriisi huolellisesti. Laita likoamaan kylmään veteen. Liota vähintään puoli tuntia. Siivilöi vesi pois. Mittaa kattilaan vettä ja riisiä 1:1 suhteessa. Lisää mukaan 1 levy kombua. Keitä kunnes riisissä on enää hento purutuntuma. Samalla kun riisi keittyy, valmista etikkaliemi. Sekoita etikkaliemen ainekset ja kuumenna kattilasta kunnes sokeri on lionnut. Älä keitä.
Riisi
5 dl liotettua sushiriisiä
5 dl vettä
1 levy kombua
Etikkaliemi
0,75 dl riisiviinietikkaa
0,75 dl valkoista hienosokeria
1,5 tl suolaa
Kun riisi on keitetty, nosta pois kombulevy ja levitä riisi laakeaan astiaan ja sekoita etikkaliemi sekaan. Tarkista maku ja anna riisi jäähtyä laakeasti levitettynä.
Valitse täytteet mielesi mukaan! Ohessa mahdollisia esimerkkejä:
Kurkku, porkkana, avokado, lohi, tonnikala, surimi, seesaminsiemenet, rapu, Tamagoyaki eli japanilainen munakas
Tamagoyaki
3-4 munaa
1 rkl soijaa
1 rkl dashia
1 rlk miriniä
Sekoita ainekset ja laita paistinpannu miedolle lämmölle. Paista ensimmäinen kerros ja kääri rullalle, mutta jätä tarttumispintaa seuraavaan munakkaaseen, kaada seuraava kerroa ja paista. Toista kunnes kaikki muna käytetty. Leikkaa paloihin ja aseta riisipallon päälle. Kiinnitä ohueksi leikatulla norisheetillä.
Ja ei muuta kuin kokoamaan! Vinkkejä ja videoita kokoamiseen saat esimerkiksi sivustolta:
www.justonecookbook.com.
Kriitikot & kokit: Johanna Suur-Uski & Minna Lehtisalo
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/kandidaadh/qk2020/wp-includes/formatting.php on line 4826
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/kandidaadh/qk2020/wp-includes/formatting.php on line 4826
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/kandidaadh/qk2020/wp-includes/formatting.php on line 4826
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/kandidaadh/qk2020/wp-includes/formatting.php on line 4826